Възкръсва Времето!
Възкръсва непременно
от пепелта на стар разпад -
събрало лудите ни гени
и Чудо - съхранено в тях.
Покръства със снежинките Земята.
Във всяко семе - Младенец!
Сезони - Влъхви безпристрастни,
даруват Новия Прогрес.
Сега сме само малка брънка
от Сътворението на Света...
Как Словото - лирично,звънко,
множи мистична красота?
Невидими Мечти люлеят
устоите на Бъдещ Ден...
И всяка стъпка го променя -
с Добро и Вяра устремен.
Дали ще има Дом за птици
и цвят наситен - за пчели?
Ще ромоли ли ручей бистър?
Гората още ли ще се смали?
Въпросите прииждат - боси!
Очакват отговора прост...
от Времето,от нашите обноски,
от Чудото,че тук е - Бог!
© Маргарита Петрова Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Целият свят е пълен с чудеса, но ние сме дотолкова свикнали с тях, че ги приемаме за нещо обичайно »