Сред лилии водни във вечер безлунна,
сред бисерни капки на звезда роса,
към мене отново е тя благосклонна
обвита с воал от неземни цветя.
В косите и огнени бисери светят -
сочат те пътя на злочести сърца.
Сълзите щастливи за нея блестят,
божествени песни се леят в света.
И зная щастлив съм, защото я има,
тя сили ми дава и радост в скръбта,
дори и далечна любовта и незрима
до мене достига и ми дава крила.
31.07.2016
© Аластор Всички права запазени
contessa (Светла Асенова) - Благодаря, че се отби