Този текст за песен, е специално написан за мелодията на Антоан Антонов (meteor) "Феята на успеха". Давам права на Антоан, да използва текста за създаване на песен и да го преработва, ако е необходимо. Линк към мелодията можете да кликнете от тук:
https://otkrovenia.com/bg/muzika/feyata-na-uspeha (Музика, аранжимент и звукозапис: Антоан)
Лято е, топло – морето влече.
Лято е, топло и слънце пече.
Гларус събужда ме в пет сутринта
и ми напомня, че жив съм сега.
На вълнолома пенливи вълни,
къдраво вчесани пляскат…
Те ме стряскат с шума си
и питат – дали
с тях съм готов за игри?
Лято е, топло и слънце пече…
А пък вълните, си пляскат –
те ме питат:
- Хей, младо…
Ти, старо момче –
с нас ли ще си или не?
Лято, лято е… Странно е –
свежо е, като пролет…
Лято… Весело лято е –
в Бяла и в Синеморец.
Лято е, лято е – слънце пече…
Лято е, лято – на Черно море.
Лято е, лято е – лято без край…
Лято в Созопол, е равно на Рай.
Там, на Созопол, пенливи вълни
скитат по китни скали –
пръскат с нощния бриз тъмносин тюркоаз
в своя шеметен валс.
Там, на Созопол, игриви вълни
кротки прегръщат нощта –
с нежни, влажни целувки просмукват брега,
под златиста луна.
Лято, лято е – лудо е…
Лудо, шеметно лято.
Лято, лято е… Лято е –
шеметно, но стакато.
Яхти надиплени край Свети Влас,
като гирлянди блещукат в захлас…
А пък в блатата обвили Бургас,
пеят камъши оплетени в страст.
Варна, Несебър, Албена, Балчик,
Резово, Лозенец, Равда –
като перли пулсират от морския бриз…
Като цветен чеиз.
Варна, Несебър, Албена, Балчик,
Резово, Лозенец, Равда –
като перли пулсират от морския бриз…
Като весел каприз.
Лято, лято – вълшебно е,
Черното ни море...
Не е черно то - синьо е,
под лазурно небе!
Лято е, лято – морето влече.
Лято е. Лято – на Черно море.
Черно, морето ни никак не е –
лято е. Лято с лазурно небе.
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени