12.08.2013 г., 8:20 ч.  

Философи 

  Поезия » Философска
429 0 5

 

Философи

 

В едно почти митично време

Мъдрец един твърдял така:

„Не можеш никога да влезеш

повторно във една река!...”

 

Не можеш два пъти да любищ,

не можеш двойно да умреш,

а ако двойно нещо губиш-

глупак си да не разбереш...

 

... Но днес, когато те желая

със всичките си сетива,

че невъзможно е, го зная,

а все пак вярвам във това,

 

понеже знам, че щом съм влюбен

и ти погледнеш ме с тъга-

пред Оня философ учуден

ще спра проклетата Река!...

 

Коста Качев,

12.08.2013.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??