29.08.2020 г., 6:52 ч.

Философията на Арти 

  Поезия
296 0 0


Всичко вдигат - ток, вода, 
сметката ни наедря.
Данъци и застраховки,
а пътя - с дупки, пръст и локви...
Сега - технически паспорт
за апартамента ти, без спор.
Когато ходим на море
плащаме и за престой на кучешко дете.
Ще ми предложат ли храна, легло, аниматор?!...
Или ще ме държат в изолатор...
За какво ли няма да поискат такса,
и за поморийска луга, вакса,
чадъри и шезлонги - само около басейна, 
платената услуга, на плажа - нагласена.
Както казваше една 
мамина приятелка:
" Ти пък, ся пък,
чунким, белким, 
чак пък толкоз - ай ся!"
И така до края на века!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??