23.11.2011 г., 14:39 ч.

Финансови мощи 

  Поезия » Хумористична
460 0 4

Постави дядо поп икона –"Свети Счетоводител" –

съвсем наблизо до амвона: да бъде наш крепител,

пред нея да редим молитви да станем по-богати

и много дарове и титли съдбата да ни прати!

 

Как светна новата икона със лик от чисто злато –

да ù завиди чак Мадона за лустрото богато!

И ний отправяхме прослава със свещи във ръцете!

Но... в джобовете още шават от дребните монети!

 

След кредити и вересии мнозина се вталиха,

а тези, с празните кесии, направо се пропиха!

Тъй молехме се ден до пладне да бъдеме честити,

че бяхме повечето гладни във дните мразовити!

 

На тоз' апартамента взели, на онзи пък – колата,

на трети вилата отнели, на другия – жената!

"Свети Счетоводител" плаче, сълзи горчиви рони,

че от години прикован е към кръста със пирони!

 

Не може веч да ни помогне, да бъде силен още –

били с изтекъл срок на годност финансовите мощи!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??