26.12.2018 г., 16:56 ч.

Финдли или Маугли? 

  Поезия » Друга
633 1 3

 

– Кой хлопа в този късен час?

– Аз хлопам – каза Финдли.

                         Робърт Бърнс

 

И ти ли, не! Не, не можеш!

Никой не може да разруши

Храма на Бог в душата ми!

Не се опитвай, не блъскай!

Той – храмът в душата моя,

зидан е от камъни заоблени,

под път и над път от такива

като тебе по мене хвърляни.

Събирала съм ги камъните 

и с хоросана на вярата своя

къмък по камък, ред по ред

зидала съм смирено и дълго  

храма бял с кървящи пръсти.

  

Моля! Събуй се! Влез тихо!

Много тихо! Или си тръгни!

На вратата не стой само!

И помни! Всички мои пътища

водят към недосегаемото синьо.

И не са те прашни, нито кални.

Не са и заледени, но внимавай!

Хвърлилите по мене камънаци,

трошат чакъл сега там, горките!

 

 

Уау, колко си див, Маугли! –

шавна мисъл в главата  ми,

когато се срещнахме с тебе

преди то-о-о-лкова сезони.

Уау, Маугла, колко много си

приличаме! – избоботи  ти

и прегърна ме с лапи.

 

И… след милион сезона

тук и сега сме пак двама.

Аз и Ти.

Да пожелаем на малки

и големи Честита Коледа!

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Илияна, г-н Станев, благодаря ви! Честита Коледа и щастлива Нова година и на вас! Бъдете благословени със здраве, обич и благополучие!
  • Хареса ми!!! Весели празници и на теб, Гюлсер!
  • Весели Коледни празници, Гюлсер!
    Бъди жива, здрава и щастлива!
Предложения
: ??:??