13.04.2019 г., 23:48 ч.

Finis desolatrix veritae 

  Поезия » Друга
515 4 2

 

 

/по Валдеромар/

 

Какво от туй, че се върти земята.

Все някога играта ще приключи.

Вещае свои версии съдбата

в очите на бездомно куче.

 

Присъдата известна е отдавна.

Не са ми нужни никакви прогнози.

Говоря с тишината на удавник

за нощ, за сови и за диагнози.

 

Отдавна съм на старт в „девета-глуха”.

Показва се финалът отдалече.

Не е проблем, че давя се на сухо

и няма тук осъдени на вечност.

 

Разбира се, ще ме забравиш скоро.

Не се преглъщат лесно неудачи.

Оплаках вече доста свои хора.

И себе си ще мога да оплача.

 

© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тъжно и въздействащо.
  • Суровата,но безпощадна истина освобождава от илюзията за вечност и ни прави свободни да погледнем живота си лице в лице...
    Тук не е необходимо да пеем псалми: мъдростта е онази извисеност на духа, която омиротворена мълчи!
Предложения
: ??:??