С едната ръка те задържам до себе си,
а със друга те бутам назад.
Около нас виждам райските прелести,
а пред мен е бездънният ад.
Аз те искам до мен, аз те искам безкрайно,
ала по-добре си върви;
и внимавай очи да не би да отвориш случайно,
докато целуваш ме ти.
Да не би да се влюбя без ред и неволно,
че да знаеш, не искам любов;
във сънищата ми да не би да влезеш подмолно -
ще те намразя до живот.
И недей да ми казваш, че съм малка да мога
да се отричам от Нея;
веднъж-дваж съм горяла. Тъй е страшен тоз огън,
че днес се боя и да тлея.
© Мария Всички права запазени