Знаеш как детето гледа машинката на зъболекаря
преди да седне на стола.
Знаеш как момичето с арахнофобията гледа паяка,
който си е сплел мрежа в ъгъла на стаята.
Не се страхувах от паяци и зъболекари.
Хронофобия – казаха белите престилки. Не знам...
Просто когато бяхме заедно не спирах да си гледам часовника.
Тик-так, тик-так...
Времето прекарано с нея винаги
ми се струваше недостатъчно.
А тя...
Тя постоянно ме упрекваше,
че цепя секундата и че трябва да се откажа от този навик.
Отказах се.
Малко след като ти се отказа от мен.
© Константин Стефанов Всички права запазени