Задавам си въпроси - през зимните сезони,
за родния ни футбол и родните стадиони!
Какво се случва днеска по калните терени,
останаха ли зрители, агитки без гамени!
Кои са тея българи сред нашите шампиони,
наистина ли взимат заплати по милиони!
Кой докара - Черепа във Левски да кадрува,
и кой във първенството мачове купува!
Какви са тия стълбове, играещи в Чорбата,
дотичали от някъде за по-добра заплата!
Къде са националите, печелещи в чужбина,
защо не знаят химна на Милата Родина!
Защо не можем вече - да бием сервитьори,
а падаме на нула, от бармани и скиори!
Това ли са ни шефовете, дето знаят всичко,
вярно ли са нямали уроци по физическо!
Загубихме ли споменът от Далас и Чикаго...
От моите въпроси, на мен, не ми е драго...
Юри
Йовев
Ноември
2020 т.
© Yuri Yovev Всички права запазени