13.12.2019 г., 19:59 ч.

Галерия от мечти 

  Поезия
559 0 0

Нарисувай си мечтата,
начертай към нея път!
Сбъдва се едва когато
и рисуват, и вървят
без да спират тези, дето
имат ясна, точна цел,
стигат точно там, където
всеки във ръце е взел
своя светъл блян-картина
с най-красиви цветове.
Багри от рубин, платина,
колко много струват те!
Щом са трепетно мечтани
и рисувани от пръсти,
чиито белези от рани
алени следи разпръскват.
Щом е страдан всеки щрих,
но превърнат е в материя.
* * *
На мечти се посветих
и създадох си галерия!

© Петя Гечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??