5.10.2008 г., 21:01 ч.

Гара за двама 

  Поезия » Друга
844 0 8

 

Гара за двама. Писък на гларуси.
Стъпки заглъхват под сивия свод.
Тъжни скамейки - все пак януари е.
Плаче виелица. Скърцащ е нощния под.

Сляпо забързани малките улички
стреснато спират пред пустия праг.
Двама целуват се. Няколко думички
тихо се стапят под мокрия сняг.

Срещат се влакове само понякога
и разминават се - както сега.
Гара за двама на улица "Никога" - 
писък на гларуси остро отеква в нощта.

© Ирена Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??