8.11.2009 г., 23:28 ч.

Гатанка 

  Поезия » Друга
857 0 3

Луната мъглите разкъса,

разтвори червено око.

Годината, толкова къса,

облече протрито сако.

 

Русалки в гората играят,

бозаят от вълчи гърди.

Отдавна известен е краят;

месията кой ще роди?

 

Гиганти крепят небосвода,

джуджета в простора летят.

Прозрачните днес са на мода

в призрачно-приказен свят.

 

Протегната детска ръчица

раздава солени сълзи.

Красивата снежна царица

по спомени сиви пълзи.

 

Отпуснала ледени клони,

загърната в мрачни вълни,

с просинени устни пророни:

"Завинаги с мен остани!"

© Златко Тошков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ако наистина ти харесва (Петя), може да прочетеш и някои от по-старите ми творби. Радвам се, когато срещна някой като мен.
  • Златко,харесва ми играта с митологични и библейски образи.
    Обезличените духовно човеци, отминават дори сълзите на децата...
  • Поздрави!
Предложения
: ??:??