20.02.2011 г., 17:01 ч.

Гатанки 

  Поезия » За деца
11493 0 18

Из "Какъв да стана"

 

А сега се напъни –

кой какъв е отгатни!

 

 

 

Сред лехите все снове –

тори, пръска, прекопава...

Зеленчуци, плодове

той за нас осигурява.

                           Кой е той? (г.......) 

 

Зад волана без умора

кара товари, кара хора...

Сетиш ли се кой е този -

и теб може да повози.

                          Кой е той? (ш.....)

 

По морета, океани...

и къде ли не той плава.

Щом на сушата остане,

за вълните закопнява.

                         Кой е той? (м....)

 

Дай ù да изпитва  в час

и да сочи с показалка.

„Същата ли – мисля аз –

е била и като малка?...”

                         Коя е тя? (у.......)

 

Ден и нощ да има ред

неуморно той следи.

Гони лошите навред

и помага ни в беди.

                          Кой е той? (п......)

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??