И днес помня онзи незабравим чуден пролетен ден
в който целуна ме ти и почувствах се аз окрилен
от Любовта, с която възнаграден свише бях
за това, че живея, че съм мъж, че съм безумен!
Отхвърлен от не една жена през своя живот,
днес съм женен за теб, Маги*, и съм лудо влюбен!
Зная – сред райски оазис наистина живеем ние
и мираж за мен е пясъчният пейзаж пустинен!
Уви, не съм поет и не мога да ти опиша с думи
как и колко много те обичам, но съм искрен,
чувствен и сърдечен, защото много добре знам,
че само Любовта ще спаси този свят вълшебен!
---------------------------------------------------------------
* – Маги – полисемия: собствено женско име и алюзия с магите – огнепоклонници, те са вълшебници и магьосници, – древно иранско племе обитавало Мидия.
1999г.
© Гюрхан Всички права запазени