Nov 14, 2016, 12:30 AM

Газела 

  Poetry » Love
633 2 1

И днес помня онзи незабравим чуден пролетен ден

в който целуна ме ти и почувствах се аз окрилен

 

от Любовта, с която възнаграден свише бях

за това, че живея, че съм мъж, че съм безумен!

 

Отхвърлен от не една жена през своя живот,

днес съм женен за теб, Маги*, и съм лудо влюбен!

 

Зная  –  сред райски оазис наистина живеем ние

и мираж за мен е пясъчният пейзаж пустинен!

 

Уви, не съм поет и не мога да ти опиша с думи

как и колко много те обичам, но съм искрен,

 

чувствен и сърдечен, защото много добре знам,

че само Любовта ще спаси този свят вълшебен!

 

---------------------------------------------------------------

* – Маги  –  полисемия: собствено женско име и алюзия с магите  –  огнепоклонници, те са вълшебници и магьосници, – древно иранско племе обитавало Мидия.

1999г.

© Гюрхан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Или не си разбран,или си твърде скромен: и заедно тези качества са вместими.Браво,но защото си поет!🐎
Random works
: ??:??