28.08.2019 г., 18:33 ч.

"Генералската" Молитва 

  Поезия » Хумористична
612 0 0

Дядо Господи, прости ми,
моля ти се от душа,*

с малко мозък надари ме,

та да мога да мълча.

 

Че Борисов щом го чуя

нещо се обръща в мен.

дрънкам глупости, аз зная,

но нали съм супермен? 
 

Ако нещо не излая,

губя почва под крака,

ден не мога да изтрая,

но това ми е в кръвта.

 

Научи и мойта Деси

да не върши глупости,

че със нейните ексцесии

ми създава трудности.


А пък аз Ти обещавам,

че във мой фатмашки стил,

ще играя главна рола

в долнопробен водевил.

 

Амин!

__________________________

* - Иван Вазов (,,Молитва")

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??