28.12.2021 г., 20:15 ч.

Генезис 

  Поезия
163 0 0

Ден ли е? - без анатомия,

                    анатемосан;

запъртък от всички сезони.

   Небе едва рециклира

           последният дъх на Надеждата,

с крик не можеш

                 клепача му да повдигнеш.

 

На Арда в поречието

   пищи вклещено местопрестъпление;

хората с улиците - отвлечени,

градът - разпродаден "кеш".

 

На Бог битов домоседец се кланя,

премита храма му с вежди,

                                         рошав.

Единствено дворно събитие:

"кря-кря" ...

                   Подир кокошки

куцука пастир (съседа Куцков).

 

... С пинсета над кладенчето

                            на огледалцето,

все своя си образ вади

                                      жена му,

с яд връща го.

                    Ала водата е същата,

друг улов няма.

 

Каква ситуация патова,

       ситуация албинос.

Препреяла яловост,

                             нищо за душене -

даже за моя нос.

 

Детонации от уригване

в епицентъра на Досадата.

На прозявката лигавицата

перископ е към адовете ми ...

 

- Да разиграем рулетка руска

с тебе, Ден! - или аз, или ти.

В тиха до смърт закуска

(прав или надрусан)

един от нас да се укроти.

 

В оргазъм от оглупяване

Денят се мърляви ...

-Хей, ти там долу,

                          я се разкарай

със сценария си окаян! -

                                     Някой

от Най-Високото гръмко

                               разпореди:

- Камера, дай ход за кадър:

Тоя Ден Принц не от приказките

                               ще ви роди.

 

 

 

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??