Ден ли е? - без анатомия,
анатемосан;
запъртък от всички сезони.
Небе едва рециклира
последният дъх на Надеждата,
с крик не можеш
клепача му да повдигнеш.
На Арда в поречието
пищи вклещено местопрестъпление;
хората с улиците - отвлечени,
градът - разпродаден "кеш".
На Бог битов домоседец се кланя,
премита храма му с вежди,
рошав.
Единствено дворно събитие:
"кря-кря" ...
Подир кокошки
куцука пастир (съседа Куцков).
... С пинсета над кладенчето
на огледалцето,
все своя си образ вади
жена му,
с яд връща го.
Ала водата е същата,
друг улов няма.
Каква ситуация патова,
ситуация албинос.
Препреяла яловост,
нищо за душене -
даже за моя нос.
Детонации от уригване
в епицентъра на Досадата.
На прозявката лигавицата
перископ е към адовете ми ...
- Да разиграем рулетка руска
с тебе, Ден! - или аз, или ти.
В тиха до смърт закуска
(прав или надрусан)
един от нас да се укроти.
В оргазъм от оглупяване
Денят се мърляви ...
-Хей, ти там долу,
я се разкарай
със сценария си окаян! -
Някой
от Най-Високото гръмко
разпореди:
- Камера, дай ход за кадър:
Тоя Ден Принц не от приказките
ще ви роди.
© Вълчо Шукерски All rights reserved.