Гергьовденско
„Свети Георги ще помолим
с нас по пътя да върви...“
агънца ще му заколим,
та над нас да се смили.
А душите ни тъгуват,
нещо в гърлото горчи...
По небето бавно плуват
бели агнешки души...
Chergligan
© Костадин Костадинов Всички права запазени