5.05.2020 г., 23:13 ч.

Гергьовден 

  Поезия » Друга
339 1 1

Не само иконка изписана, стара,

в стаята скромна върху стената,

не просто легенда, а истинска вяра,

вяра, която струи от душата.

Яхнал уверено коня си бял

конник спасител е полетял:

Светията Георги все побеждава,

с копие божие злото сразява.

 

Пролет е тук и тя тържествува

разцъфващо нежна в безкрайна любов.

Природата свежо сега блаженствува,

светът е прекрасен - денят е Гергьов.

 

Ден на надежди облива човека,

мечти засияват - любим до любима.

Чувствата наши са искрени, нека

празник да бъде, " Наздраве " да има:

Заедно всички, хей, на хорото,

хей, на хорото - венец на доброто,

венец на доброто, ръце за ръце,

ръце за ръце, сърце до сърце!

 

Пролет е тук и тя тържествува

разцъфващо нежна в безкрайна любов.

Природата свежо сега блаженствува,

светът е прекрасен - денят е Гергьов.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??