17.07.2020 г., 23:44 ч.

Герои 

  Поезия » Гражданска, Оди и поеми
655 0 0

Седеше Левски на небето

И гледаше как всяка година

Носеше тълпата букети

На него и на още дузина

И казваха "още такива да има"

 

Всяка година по същото време 

Паметниците осъмват с цветя

Тълпата каза "герой да си избереме"

А Герой не искаше да бъде тя.

 

Там пред паметниците букети разпръсват

Чакайки новото чудо

Ако може паметниците да възкръснат

Тълпата мечтаеше лудо.

 

А никой от тях не пожела

Да бъде Левски един

Паметници, цветя и стотици тела

И народът отиде да спи.

© Росен Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??