7.03.2013 г., 13:17 ч.  

Герой 

  Поезия » За деца
474 0 4

Крокодил с крокомобил

в Интернет се появил –

вред сърфирал, вред слухтял

и към полунощ заспал!

 

"Ще го хвана – мисли Митко, –

появи ли се на плитко!

Ще направя стихоплет,

стегнат здраво ред по ред!

Щом остане без храна,

щом нагълта се с вода,

крокодилът ще излезе –

право в мрежата ще влезе!

Нищо че е хулиган

и че хищник е голям –

само със една ръка

лесно ще го победя!"

 

Ала там, дълбоко в нета,

нещо мърда, лази, шета,

остри зъби, нокти точи,

иде, гмурка се, клокочи...

 

Митко, стреснат, се събуди,

мига сънен и се чуди:

уж компютъра изключи,

а кошмарът пак се случи!

Ето, чува шумолене:

няма никакво съмнение,

крокодил ще е това –

в тъмното върти глава,

святкат огнени очи,

щръкват в мрака две уши?!

В миг отгоре на кревата

нещо тупна в тъмнината!

 

През глава зави се кой? –

Митко, нашият герой!...

А до него, връз юргана,

сладко мъркаше Писана!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тази Писана-Мърморана
    е голяма сладурана.
    С Митко иска да играе,
    за компютъра нехае.
    Колко думи непознати
    има в този стих напет?!
    "Стихоплет", "интернет",
    наредени ред по ред...
    Ала Митко е голям,
    ще ги разгадае сам!
    Поздрави за Митко и за автора, с усмивка!
  • Усмихна ме!
  • Поздрави за стихотворението!
Предложения
: ??:??