3.08.2017 г., 10:23 ч.

Герой от филм 

  Поезия » Любовна
469 0 0

Лирически герой във филм любовен

мечтае за изящната любима,

поръсен щедро с дъжд отровен,

прокапал след отминалата зима.

 

Край него се мотае камериерката

и Пепеляшка рови въглени в камината,

но светлина прониква слабо в кантонерката,

очите гледат с погледи разминати.

 

И ето, изведнъж се случва чудото –

от облак бял с палитра от звънчета,

в каляска златна идва с темпо лудо,

очакваната с трепет Жулиета.

 

Звездите слизат с трясък от небето,

изригват пламъци, поток от лава,

героят крачи с щампа на сърцето,

огрян доволно с холивудска слава.

 

Тогава се изправя пред казиното,

с ръка разравя в купата с моментите,

и както случва се редовно в киното,

изтегля полунощен къс от лентата.

 

И динено търкулва се каляската,

конете литват в нощната феерия,

героят бърше на грима окраската,

в очакване да дойде втора серия.

 

© Дончо Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??