12.04.2018 г., 14:57 ч.

Още една пролет 

  Поезия
1977 19 21

Сняг от ябълков цвят. 
И отново април е. 
Пак се вглеждам назад: 
Господ в мене повил е 
чист и чакан живот...
Днес душица се ражда. 
Устни хапя и в пот
съм, изгаряща жажда.
Болка! Шибва камшик —
палещ дъх на всемира! 
После, само за миг 
сякаш пулсът ми спира 
и... си вече пред мен: 
крехък лъч уязвимост, 
кълн, от Бог посаден, 
святост в тяло и с име. 
Цвят, надежда, следа. 
Шанс отново да бъда 
пролет още една,
вместо зимна присъда.

© Пламена Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??