8.07.2018 г., 11:02 ч.

Героят Списаревски 

  Поезия » Оди и поеми, Бели стихове
840 0 0

               Героят Списаревски

 

 

Добри летци са – толкова са много...
     Изпълнили са цялото небе ...
Изтрелят си патроните и бягат...
     Те не летят над своята земя!

 

А вчера се разхождах из града
     над който днес изсипват бомби!
Над къщи, над уплашени деца...
      Крещящи, неразбиращи, невинни...

 

Не знаят те за нашата земя!
    Не знаят те за нашите герои!
На Шипка пет са спрели петдесет!
    И тези тук едва ли го разбират...

 

Удариха ме... Точни са... И много...
   Тресе се... всичко се тресе...
За катапулт... и дума да не става...
    Щом ще се мре... Достойно ще се мре!

 

Огромна е машината пред мене...
    Картечницата млъкна без патрони...
Остана ми едно последно средство...
    Прости ми, мамо, казва се „таран“!

 

17:24

07.07.2018

© Манол Манолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??