6.09.2018 г., 0:26 ч.

Гишето 

  Поезия » Хумористична
379 0 2

 ГИШЕТО

 

Реших да регистрирам фирма

и отидох в общината,

гледам там една опашка,

от гишето до вратата.

Взех си номерът пореден,

таман да дойде моя ред

и госпожата зад гишето

обяви с писклив фалцет...

- Обедна почивка, моля!

Ех неволя, ех неволя...

Има- няма, време мина

час ли, час и половина?

Ей я иде, задник тръска,

надменна като римска гъска

и на стола си се сплеска,

с маникюр и със прическа,

па гишето си затвори

по мобилния да говори.

Опашката пък к`во да стори

тъпче тихо и  мърмори,

че работното й време

свършва...

а на тая й не  дреме.

Почуках на стъклото аз,

рекох й с културен глас

- Госпожо, /питам и се смея/

да нямате „Аменорея*“?

- Или пък сте от ония

родени със „Ацефалия**“.

Предвид термините медицински,

погледна ме със поглед свински

и не можe да зацепи

моите думички нелепи.

Помисли явно, че я хваля

и с усмивка на устата

за миг привърши ми нещата.

Аз си тръгнах, след което

опашката зад мен остана

да се пържи на ГИШЕТО.

___________________________

* – Аменорея - липса на цикъл

** – Ацефалия - липса на мозък

 

Авт. Весо: 08.03.2018г.

© Веселин Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??