19.03.2021 г., 16:27 ч.

Глад 

  Поезия » Любовна
365 1 1

Любов, разпалена от теб в мен бушува

С пламък ярък, буен и неугасим

Който всеки ден сърцето ми изгаря

И разпалва в мене глад неутолим

 

Глад за повече и повече от тебе

И за допира на твоите две ръце

Които с нежност ме обгръщат

И стоплят в мен студеното сърце

 

Глад за усмивката ти, тъй красива

Блеснала на прекрасното лице

Която ярък слънчев лъч извиква

Сред мрачното ми и облачно небе

 

Глад за очите ти, тъй пъстри и дълбоки

Всякога, гледащи със нежност в мен

Които моето море изпълнено с мечти са

И извор на неспирно вдъхновение за мен

 

Глад за устните ти меки и тъй вкусни

Изпълващи целувките ти с бурна страст

Които могат всяка болка да отнемат

Заменяйки я с радост и вдъхвайки кураж

 

И този глад за теб в мен е постоянен

И все по-силен с всеки следващ ден

Защото огънят, който го разпалва

Е и плод на моята любов към теб

© Христо Банов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За първи път те откривам в тези няколко стиха, които прочетох от теб! Докосват! Поздрав!
Предложения
: ??:??