2.10.2012 г., 11:38 ч.

Гладен пеликан 

  Поезия » За деца
462 0 1

В езерцето рови

с клюна си голям

гладен пеликан.

В гушата му празна

няма даже половин шаран.

 

В тази мръсотия той откри

  обувка,

     няколко бутилки

       и покривка стара.

Няма ред и чистота -

ще напусне пеликанa

тази бара.

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??