13.06.2007 г., 16:57 ч.

Гладен за живот 

  Поезия
503 0 3

Хубаво е да си млад - наивен, весел и свободен,
да хвалиш нашите природи и езика роден,
да отхапваш от живота гладен, да си ненаситен,
да отвръщаш боен, бъдеш ли обиден,
да кроиш своите планове, да откриваш своите планети,
да следиш зорко своите мечти да не бъдат отнети.
Хубаво е да си борбен - настоятелен и агресивен,
да се защитаваш ясно, да не си пасивен,
да приемаш предизвикателство,
да печелиш приятелство,
да подбиваш театъра на фалшиви кукловоди,
да си своенравен, не да следваш всички моди.
Хубав е този живот и най-главно,
любовта и смъртта - разделям по равно,
да си безсмъртен и героичен, да си земен и
                                                                 обичан!

© Милица Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??