21.08.2013 г., 21:31 ч.

Гладният Зайко 

  Поезия » За деца
394 0 0

Подлъга Лиска Зайко,

че знае поляни

с моркови и зелки засяни.

И без да му мисли -

наостри ушите

и през гората

закрачиха двама.

А ягодките, белите гъбки,

като ги съзряха

му зашептяха:

- Зайко не виждаш ли,

че Лиска за тебе си 

точи зъбите?!

Но той гладен 

не чува съвета -

бърза, че на гората

ù се не види краят,

и започва да се свечерява.

Тогава Лиска

уж си набоде крачето.

Поспряха за малко,

наведе се загрижено Зайко

и тъкмо да го гризне Лисана

ловджия я гръмна

и тя се простря на земята.

Разбра и най-сетне 

Зайко хитрината...

от страх му се олюляха краката.

На хищници не се вярва, знайте!

А Лиска подлъга Зайко,

защото е малък

и не слуша своята майка.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??