26.06.2018 г., 1:54 ч.

Глас народен 

  Поезия » Гражданска
712 1 1

Глас народен не е божи,
глас народен е в пустиня,
щом разчита на велможи,
да раздават милостиня.

 

Който кланя на парите,
за молби е глух и ням,
заслепяват му очите,
и помръква поглед прям.

 

Глас народен чува само,
някой още не избран,
понесе ли мощно рамо,
счита се богопризван(богоизбран).

© Рот Кив Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??