17.08.2017 г., 22:54 ч.  

Гласа на светлината... 

  Поезия » Философска, Свободен стих
402 3 5

Гласа на светлината...

 

Гласът на светлината се чува в най - голямата тъма...

 

Небето ти се заоблачава,

цветовете ти избледняват,

и всичко изглежда, че е сиво...

Искаш да си тръгнеш вече,

другите да се отдалечат от теб,

но не защото не ги обичаш...

а защото си бомба от болка...

и не искаш да я причиняваш...

И изглежда, че слънцето изчезва...

че не достига на тунела лъча...

че не достига до теб светлината...

но приятелю, знай от мен нещо...-

аз току що завърнах се от бурята...

не вървях боса по пепелта

на болката, нещо протегна ръце...

към мен и аз го прегърнах...

един ангел ме пазеше, не бях...

сама, не бях сама, отвори се...

вратата към песента на сърцето...

сърцето ми отвори вратите си...

Знай, приятелю, не си сам, не си...

днес аз съм този ангел за теб...,

който ще постави в ръцете ти...

ключа към изхода и към входа...

Само приеми лъча светлина...

и ще полетиш отново свободен...

към вярата, обичта и мечтите...

 

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

...защото създава стъпките към самия себе си...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Ангел...! Поздрави!
  • Хубаво е!Поздравления!!!И за светлият лъч ,за живота!!!
  • Благодаря ви, мили приятели! Толкова се радвам да ви видя! Вие сте ми слабост Благодаря ви за подкрепата и приятелството! ❤️🙏🏻 Поздравчета! Да имате прекрасен следобяд и вечер!
  • Лили, приятелче, винаги даваш слънчев лъч на хората! Поздравчета!
  • Знаеш как да вдъхнеш вяра и надежда. Светлината идваща от сърцето на човек е пътя истински. Поздравления за красивия стих, Лили.
Предложения
: ??:??