29.02.2020 г., 7:39 ч.

Главна роля 

  Поезия » Любовна
469 3 8

Омръзнаха ми само главни роли
във нереални, непонятни мене сцени.
Издигната във култ за кратко нощем
и после разчленена на арена.
Омръзна ми сценарий чужд да сричам
и да повтарям теб удобни думи.
Обичам те, не те обичам...
След миг дори да спра да съществувам... 
И да забравя за онази бялата,
която във гръдта ми се е свила,
онази – истинската и прекрасната
без маски, без дублажи, репетиции?
Излез, Любов, дори без главна роля
и покажи лицето си правдивото,
не мачкай живописната си воля,
и само ако искаш заобичай...
Накъсай прозаичния сценарий
и застани изправена и вездесъща!
За роли главни, роли преиграни
не ставаш с свойта чистоплътност.
 

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??