20.01.2017 г., 22:17 ч.

Главния герой 

  Поезия » Философска
931 1 0

Главният герой 

 

Ако трябваше аз такса да събирам 
за зрителите ровещи се във живота мой, 
дворци   от злато вече ще  шях да имам
и да бъда в филма главния герой. 

 

Ако думите, шептящи за гърба ми, 
ако мислите и те реални станат, 
нямаше да имах мир в съня си,
а една огромна и кървяща рана, 

 

По-добре живот по моя план! 
Напътстван единствено от мен самия, 
без да се ръководя аз от чужди клан
 и да бъда вечно в някаква килия.

 

По-добре да бъда птица волна! 
А не във стадото поредното добиче! 
 Да кръжа в живота си свободно, 
вместо като вас по другите да тичам! 


20.01.2016 11:28

 

© Красимир Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??