12.08.2009 г., 13:33 ч.

Гледам те... 

  Поезия » Любовна
1408 0 15




Гледам те! Но не заради тебе.
Гледам те, но не както сега,
а както вятърът, когато тръгнал бе
да дири себе си в листа.

Гледам те! Но не както другите.
Виждам те, но не като жена,
а като пожар, блеснал насред нивите -
и не за миг красив, и не за два.

Гледам те! Тъй дълго аз гледам те,
гледам те с поглед неразбран.
Очите ми шепнат в очите ти:
"Накъде си? Вземи и мен натам!"

Гледам те! И сякаш виждам себе си.
Гледам те, но не както сега,
а както просякът, когато втренчва се
във някоя витрина под дъжда.




© Александър Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??