12.07.2007 г., 11:43 ч.

ГЛУПАВО СЪРЦЕ 

  Поезия
987 0 7
Глупаво сърце,
разбито в тежки грижи и дела,
отърси се и хвърли се
със гърди срещу врага!
В битката следи го,
винаги бъди нащрек!
Твоя е съдбата и спасението,
твоето име - човек!
Победиш ли - не ликувай
ти пред хорските очи, а
загубиш ли ти скришом
вкъщи, свлечен не тъжи!
Глупаво сърце,
не се разкривай ти пред
хищните ръце,
всеки ще плячкосва,
всеки ще заграбва,
така е  с големите умове!
Ти пази се от невежество,
глупост и злоба,
пази чиста рожбата
във твоята утроба...

© Милица Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??