19.08.2020 г., 23:58 ч.

Глътка вечност 

  Поезия » Друга
589 0 0


Значението ни идва от момента,
от нуждата за нечие присъствие.
Дали е вечно или е мимолетно,
разказва всичко само едно отсъствие,
което се изписва с тишина.

 

И в опитите да изтръгнеш себе си
от тъмната страна на липсата,
превръщаш спомените в нежност,
съдържаща единствената истина -
създава всеки своята самота.

 

А времето така да е излишно
с минутите, играещи на дребно.
Един човек владее твоето дишане...
И нищо повече не е потребно
от глътка вечност. Само любовта.

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??