2.08.2023 г., 11:36 ч.

Гневна песен 

  Поезия » Гражданска
238 0 2

Четете песента ми гневна, сърдита,

безпринципни хора имат власт!

Да и се радват, да им е честита,

тя носи им кеф повече от сласт!

 

Хора нещастни гладуват, дом нямат,

но политиците заплатите си увеличават,

какво им пука за бедняшката драма,

какво им дреме, че едва оцеляват!

 

Къде тук е грижата за слабите,

не, за своите стомаси се вълнуват,

само гледат бизнеса, печалбите,

а някои бедни едва съществуват!

 

Къде изчезнаха достойнство и морал,

къде е към ближния доброто, любовта!

Затова затъва България в блатото, в кал,

че някои гледат егото си, не човечността!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??