6.03.2008 г., 17:59 ч.

Гневно  

  Поезия » Философска
424 0 4
Гневно

(за който се познае)

Изпи ли чашата докрай?
От гърба стърчи ли ножът?
Къде е грешният ви рай?
Тясна ли е тази кожа?

Упъва ли на човека?
Вярва ли във две лъжи?
Твоята и неговата - нека,
сега скръбта да те държи!

За да разбере урока
твойта гумена глава,
за да различиш порока
от единство в любовта!

Самотата да не давиш
със коктейлчета от секс,
чужда чест да не лигавиш,
пий сега, на екс, на екс!

И дано да разбереш,
че греха ти се събира
и дано пък да прозреш,
че от него се умира!

04. 03. 2008 г.
Прага

© Станимир Тахов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ако нямаше грях, нямаше да има и прошка...
  • А дали някой ще каже, ,,това не съм аз''?
    Поздрави!
  • Това ли ми е само кусура? Да му мислят неправедните със перфектния правопис. Голям съд, няма що.....
  • Ей, праведниче, първо научи правописа на родния си български език
Предложения
: ??:??