9.09.2017 г., 10:16 ч.

Гневът 

  Поезия » Философска
1116 2 3

Гневът не притежава ни разум, ни контрол.
Той не може нивга да ни защити.
В раните ни сипва само шепи сол
и в пожар превръща малките искри.

Гневът е сила зла - той носи ни разруха
и изпепелява хладния морал.
Кръвта кипи във нас и съвестта е глуха -
раздаваме юмруци във лепкавата кал.

Гневът не е подход, той е бариера,
спъваща напреко нашето развитие.
Tърсим ли напредък в жизнените сфери
нужен е характер с истинско покритие.

И вслушайте се всявга конструктивно
дори когато ви разкритикуват!
Че твърде често вярвате наивно
в таланти дето нищичко не струват.

Гневът ни често лошо изиграва
преценки дава кой е крив и прав,
ала справедливост щом гневът раздава
гърбът ни трябва да е доста здрав.

© Таня Гулериа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??