15.07.2011 г., 14:20 ч.

Гние всичко мило 

  Поезия » Гражданска
584 0 2

Къде ли е края
на тая душевна
немотия - не зная.

 

Спи съзнание българско
и народът веригите си носи.
Плаче земята с кръв опръскана,
но кой ли ще се усети!?

 

И ти, брате, свиваш раменете,
погледни надолу - кървят ти нозете.
Не, кръвта не е твоя - успокой се,
от земята наша тя извира.

 

Граби ти, скитнико без държава,
к`во ти пука, нали народът ти дава.
Спокойно, той спи и мълчи,
какво ли му дреме.

 

Радости малки в кръг семейство,
до там се простира погледът, ненадейно
види ли друго, си търпи, кани се безделно,
а после се чуди откъде иде тая сган.

 

Бяга далече, какво ли го интересува.
Държавата не била гледала него,
а той погледна ли някога друго,
или само себе си съзира!?

 

И казал е някога някой поет,
че безцелно врата държи
главите наши и е по-добре
да бъдат чаши.

 

Дали четеш ме и ти сега
и се надсмиваш, какво ли
си викаш "Още животът 
не го е строшило".

 

Затова ли ти е това отровно жило,
дето с него бълваш само прогнило.
И след време с нечий труп
ще изгние всичко мило!

© Апокалиптикс А Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??