12.11.2016 г., 18:48 ч.

Голямо момиче 

  Поезия » Друга
306 1 6

Да бях си останала малко момиче, 
а вече пораснах голяма жена. 
Живота суров ми беше учител, 
за блясък и слава не ме е създал. 

 

Да бях си останала семпло момиче, 
а аз се превърнах в красива мечта. 
И грозното пате превръща се в лебед,
щом в гърдите си носи мила душа. 

 

Да бях си останала тихо момиче, 
а аз се превърнах във буйна река. 
Жаден, от мен живот си отпивай, 
поглъщай на глътки жива вода...

 

Да бях си останала наивно момиче, 
а аз се превърнах във мъдра жена.
Щом обич дарявам навред и не питам, 
дали добрината има цена... 
 
Да бях си останала мило момиче, 
а аз се превърнах във лъч светлина. 
На обич и вяра сега ви заричам 
и нека ви сгрея с таз топлина!

© Пламена Владимирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??