24.06.2021 г., 16:46 ч.

Гора 

  Поезия » Пейзажна
185 0 0

 

Гората ме обгражда постепенно,

превзема ме – въобще не е въпрос:

да ме притисне с войните си снажни,

застанали около мен на пост

и да погълне къщата ми странна

във джунглата на свойта древна мощ.

Предавам се, не искам да воювам

прегръдка искам от зелен разкош

и радостен до сълзи за заспивам

във пазвата на товойта свята нощ!

 

Стефан Стефанов

23.06.2021 Чавей

Il palazzo del gatto infinito

© Стефан Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??