27.03.2015 г., 23:14 ч.

Гората и животните 

  Поезия » За деца
388 0 0

Знае гората, че хубава е тя,

най-красива е на нашата земя.

Там край водопада играят весело сърните,

но хубавите риби се крият в дълбините.

 

Рано сутринта събужда се гората

от своята весела дрямка,

а баба меца си похапва хубава суванка.

Зайо байо дългоуш прави скок подскок

през дългата гора, а пък лъвчо остана с половин ръка.

 

Кума Лиса похапва весело на крак,

а Вълчо развя веселия байрак.

Шест метра е жирафа, по-висок е той от кон,

а пък бобъра построи си новия дом.

 

Бухалът мъдрец е на гората, 

с него настъпва весела зората.

Ето ги пчелите разбойниците те са на гората,

а Лъвчо цар е на земята, и кълвачът доктор на гората.

 

© Никалас Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??