9.07.2014 г., 22:57 ч.

Горчива равносметка 

  Поезия » Друга
393 1 3

 

      ГОРЧИВА  РАВНОСМЕТКА

 

 

Всичко свършва някой ден

и обич, и любов, и уважение,

когато от обида си сломен,

изчерпан от безкрайното търпение,

 

От прошка не простен,ограбен

останал рана, празнота,

от бучката във гърлото задавен,

упустушен от няма самота

 

Само със сърце в наличност

износено, не чуто ни веднъж

едва от него стон едничък

се отронва като дъжд

======================

Върхът висок се мери с пропастта,

от дъното под него, най-дълбока

Страданието ражда мъдростта,

това навярно е живота...

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хм... настръхнах...

    "Върхът висок се мери с пропастта,
    от дъното под него, най-дълбока
    Страданието ражда мъдростта,
    това навярно е живота..."

    БРАВО ТИ!!!
  • Много мъдър и дълбок стих!Харесах!
  • Абсолютно вярно!
    Страданието ражда мъдростта.
Предложения
: ??:??