18.05.2015 г., 0:02 ч.

Горчиви Бонбони 

  Поезия » Философска
731 0 0

Горчиви Бонбони

 

Тази гордост човешка,
този интелект бе грешка.
Окачваме се на пиедестали,
а рушим земните основи.

Този стремеж така уверен,
тези последствия солени.
Играем си на Богове,
оправдаваме се сладко.

Тези грешки непризнати,
тази участ непосилно тежка.
Събираме мъдрост вековна,
тъпчим по нея неграмотно.

Тези думи са безгласни,
това послание необятно.
Вярваме в писани закони,
смучим горчивите бонбони.

© Красимир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??