2.12.2009 г., 15:47 ч.

Горчиво е, тежко е, жалко е... 

  Поезия » Любовна
686 0 2

 

 

 

 

 

Горчиво е, тежко е, жалко е
голяма любов да си тръгне.
Да си тръгне - сякаш безверно е
след толкова думи на съмване.
И в "Сбогом" те всички да влязат.
И с него да теглят живота ти
като черна закотвена палуба
към самото дъно "Обичам те!".

Горчиво е, тежко е, жалко е
загубен вятър в хвърчилото
на сивото утрешно тръгване
да търси единствено лошото.
И всичко да свърши - несвършило
като филм със изрязана лента.

А колко е тежко да свърши
без същите думи: "Обичам те",
без онова нужно "... защото"
и последния поглед през рамо?
Дори без последното сбогом!
Сякаш всичко било е сънуване...
Горчиво е, тежко е, грозно е
голяма любов да си тръгне.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Александър Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??