10.02.2022 г., 20:46 ч.

Горчиво вино 

  Поезия » Любовна
487 3 15

 

Любовта понякога горчи

като старо вино отлежало,

щом в чашата кристална заблести,

приканва те, отпий ме за начало.

 

Отпиваш го на малки глътки ти,

плахо, бавно, неритмично,

и щом в очите огън заблести,

сърцето ти запява мелодично.

 

И после... пиеш, пиеш до премала,

а жажда непозната те мори.

Любов мечтаеш, разцъфтяла,

душевната градина да краси.

* * *
Но след пияна нощ се будиш трезва

и някак във устата ти горчи.

Вкусът тръпчив в душата е оставил

от приказката чудна две следи.

 

Така... до следващата чаша вино.

До следващата глътка чакан зов,

която знаеш, че отпиват смелите

приемащи живота си с любов!


 

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??